23.2.12

Shrimps ''Mikrolimano'' - Γαρίδες ''Μικρολίμανο''


 Μια παρασκευή που όσο περίεργο και αν ακούγεται προέρχεται απο την Αττική. Αρκετά ευκολη και γρήγορη αλλά πάρα πολύ γευστική.

Υλικά για 4 άτομα

1κ γαρίδες
80χλ ελαιόλαδο
1 σκελ. σκόρδο
200γρ. ώριμες τομάτες
50γρ ξερό κρεμμύδι
200γρ τυρί φέτα
100χλ λευκό κρασί
10γρ τοματοπελτέ
μαιντανό
αλάτι
πιπερι



Τρόπος παρασκευής
 
 Βγάζουμε το εντεράκι από τις γαρίδες και πλένουμε πολύ καλά. Αφαιρούμε το κέλυφος αφήνοντας την ουρά και το κεφάλι. 
 Βάζουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι και το αφήνουμε να ζεσταθεί. Προσθέτουμε τις γαρίδες και τις τσιγαρίζουμε έως ότου ξανθίσουν ελαφρά και προσθέτουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι ψιλοκομμένα. Αφήνουμε να τσιγαριστεί για 2 λεπτά και σβήνουμε με το λευκό κρασί προσθέτοντας τις ξεφλουδισμένες και χοντροκομμένες τομάτες. Προσθέτουμε τον τοματοπελτέ αραιωμένο με λίγο νερό, το αλάτι και το πιπέρι και το αφήνουμε να βράσει 5 λεπτά περίπου. Στη συνέχεια μοιράζουμε τις γαρίδες με την σάλτσα τους σε 4 ατομικά πήλινα σαγανάκια. Προσθέτουμε από πάνω τη φέτα, κομμένη σε μικρούς κύβους και ψήνουμε για 5 λεπτά σε δυνατό φούρνο. Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε. Τέλος, θα μπορούσαμε να κάνουμε την συγκεκριμένη συνταγή πιο πικάντικη προσθέτοντας πιπεριές.

A traditional recipe from Attika, Greece. Very quick and easy to create, but very tasty.

Ingredients for 4 people

1kg shrimps
80ml olive oil
1 clove of garlic
200 grams ripe tomatoes
50 hrams dried onion
200 grams feta cheese
100 ml white wine
10 grams tomato paste
parsley
salt
pepper


Preparation

Lift out the intestinal vein from the back of the shrimps and wash throroughly. Remove the shells but leave the tail and the head in place.
Put olive oil in a large frying pan and let it warm. Add the shrimps and saute' until they are slightly gold and add the garlic and the chopped onion. Saute' the shrimps with the vegetables for 2 minutes and deglaze with white wine adding the peeled and coarsely chopped tomatoes. Add the tomato paste dissolved in a little water, the salt, the pepper and leave to boil for about 5 minutes. Sprinkle with chopped parsley and serve.

No comments:

Post a Comment