26.3.12

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ [GREEKS CAN!] - ΜΙΑ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ (Οι πρώτες διοργανώσεις)


Γιατί η δημιουργία και η δουλειά είναι πολιτισμός

Η NU*Age, μια νέα πρωτοβουλία του Σπύρου Κουβέλη σε θέματα καινοτομίας και εξωστρέφειας, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης ξεκινούν μία εκστρατεία ανάδειξης της Ελλάδας που έχει δημιουργικότητα, που έχει διάθεση, που ξέρει να επιμένει. Επιδιώκουν να αναδείξουν τα παραδείγματα των Ελλήνων που με πίστη και όραμα επιτυγχάνουν  στην  επιχειρηματικότητα, την έρευνα, την κοινωνική προσφορά, την τέχνη, τον αθλητισμό, τη γευσιγνωσία…

Η εκστρατεία έχει γενικό τίτλο "Οι Έλληνες Μπορούν" σε αντιδιαστολή με το ερώτημα: “Can the Greeks?” που στα αγγλικά σημαίνει όχι μόνο “Μπορούν οι Έλληνες;” αλλά και “πακετάρισε τους Έλληνες, ξεφορτώσου τους”

Η εκστρατεία απαντά: “Greeks Can!”

Στόχος της είναι να προσεγγίσει όλους τους Έλληνες, και ιδιαίτερα τους νέους και όσους χρειάζονται να ξεπεράσουν την απαισιοδοξία, να βάλουν στην πράξη τη δημιουργικότητα τους, να χτίσουν ένα καινούργιο αύριο για την Ελλάδα. Στόχος είναι να φτάσει το μήνυμα και σε όλο τον κόσμο που χρειάζεται να δει παραδείγματα επιτυχίας από την Ελλάδα. 

Η εκστρατεία “GREEKS CAN!” αξιοποιεί τα σύγχρονα κοινωνικά δίκτυα για να μεταφέρει αυτά τα μηνύματα παντού, σε κάθε πόλη, σε όλο τoν κόσμο. 

Κάθε 15 μέρες θα πραγματοποιείται μια νέα εκδήλωση στοΊδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, ενώ στο ενδιάμεσο μέσω του ηλεκτρονικού forum που θα δημιουργηθεί για την εκστρατεία θα συνεχίζεται ο διάλογος και η συνεργασία. Δημιουργικότητα, αισιοδοξία, αναγνώριση των δυνατοτήτων των Ελλήνων, είναι το ζητούμενο.

Η εκστρατεία ξεκινά τη Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012, 18:00 - 21:00, στο Θέατρο του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης με την πρωτότυπη παρουσίαση του προγράμματος Hydrosol από τον Δρ. Θανάση Κωνσταντόπουλο, ερευνητή, Πρόεδρο του Ερευνητικού Κέντρου ΕΚΕΤΑ. Το πρόγραμμα έχει βραβευτεί με το Πανευρωπαϊκό Βραβείο Descartes και αφορά στην παραγωγή υδρογόνου και ανανεώσιμων καυσίμων από ήλιο, νερό και CO2. Μαζί του στη σκηνή οι Nick & the Backbone παίζουν Blues, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης! Τους Nick & the Backbone αποτελούν οι: Νίκος Ντουνούσης (κιθάρα), Αλέξανδρος Αποστολάκης (τύμπανα),Λάζαρος Λαζαρίδης (μπάσο).

Ακολουθούν (ανά δεκαπενθήμερο) παρουσιάσεις-συζητήσεις με τον Παύλο Ευμορφίδη, δημιουργό της COCOMAT, την Αμαλία Ζέπου(ιδρυτικό μέλος των Atenistas), και πολλές ακόμη… 


Ώρα: 18:00 - 21:00
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Απαραίτητες οι κρατήσεις θέσεων: 210 3418579, Δευ – Παρ 11:00 – 14:00
Αίθουσα: Θέατρο 



Πηγή : http://www.mcf.gr/el/whats_on/?ev=oi_ellines_mporoin_greeks_can!

No comments:

Post a Comment