15.3.12

BBC: "Πάμε Ελλάδα αυτό το καλοκαίρι"


 Το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο BBC με εκατομμύρια αναγνώστες σε όλο τον κόσμο, προτείνει στους επίδοξους ταξιδιώτες φέτος το καλοκαίρι να επισκεφτούν την Ελλάδα!
 Στο άρθρο αναλύεται η μείωση στον ελληνικό τουρισμό και η σημασία του για το ελληνικό ΑΕΠ. Τονίζεται η σημασία του νέου πακέτου διάσωσης της χώρας στη σταθεροποίηση της οικονομίας και στη μείωση της κοινωνικής αναταραχής. Η Ελλάδα παρουσιάζεται ως προορισμός με πολλές οικονομικές ευκαιρίες τόσο στη διαμονή όσο και στις μεταφορές, που όσοι την επισκεφτούν θα γίνουν αποδέκτες της ελληνικής φιλοξενίας.
 Στη συνέχεια το άρθρο καθησυχάζει τους ταξιδιώτες για τις ταραχές, εξηγώντας πως αυτές διαδραματίζονται μόνο σε μια μικρή περιοχή κοντά στο κοινοβούλιο στην Αθήνα κι όχι στο σύνολο της χώρας. Μοναδική ανησυχία χαρακτηρίζει τις πιθανές απεργίες στο δημόσιο τομέα που μπορεί να έχουν επιπτώσεις στις συγκοινωνίες, αλλά κι αυτό λύνεται, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, αφού υπάρχει συνεχής ενημέρωση για το πότε θα γίνουν.
 Τέλος, τονίζει πως η κρίση δεν μπορεί να πλήξει τα ελληνικά αξιοθέατα: "Ο ήλιος εξακολουθεί να λάμπει, τα νερά είναι κρυστάλλινα και ο ουρανός παραμένει γαλανός."

No comments:

Post a Comment